Varierer dit fiskeri og forøg dine chancer for fangst i Karup Å

”Den teknik jeg bruger her, giver fisk. Det lykkes i hvert fald sidste gang!”. Sådan har vi fleste tænkt, når vi bevæger os langs åen. Men nulturene er der flest af, dage hvor det nærmest virker som om åen er tom for havørreder. Kastene kører stadig på rutinen uden at du tænker over det.
Det er her du skal stoppe op et øjeblik og tænke ”Hvad skal jeg gøre anderledes!?”.

Du kan selvfølgelig fortsætte fiskeriet uændret og satse på, at fisken kommer på et tidspunkt, eller overvejelsen kan også være at køre hen og fiske på en anden strækning af åen.

Sommeraften ved Karup Å

I min optik vil jeg gå samme strækning igennem igen, men i stedet ændre på teknikken. Farten kan ændres enten ved at fiske hurtigere eller langsommere, kastevinklen kan ændres, større eller mindre agn, gå fra flue til spin (eller omvendt). Mulighederne er mange som lystfisker ved Karup Å. Den opmærksomme fisker kan også bruge fangstrapporten på www.karupaa.dk. Her vil man kunne studere hvilken agn, der muligvis fisker bedst i øjeblikket. Det er i perioder en bestemt agn der fisker godt, afhængig af vandstanden mm.

Som lystfisker langs Karup Å er der mange dage uden fisk. På nettet rapporteres den ene fangst efter den anden, og nogle lystfiskere rammes af en frustration og alt kan i et øjeblik virke svært og håbløst – ”De fanger, men jeg oplever intet!!”.
Karup Å er ikke en nem, og fangsterne hænger ofte sammen med den tid du bruger langs åen. Mange fisker i flere måneder eller år før det lykkes at overliste en af åens havørreder.

Min første havørred fra Karup Å

Karup Å havørreden er vanskelig, men har du først fanget en havørred er du solgt – det blev jeg tilbage i 2002 med min første havørred.

At man varierer sit fiskeri, vil ofte resultere i at man vil fange en havørred eller flere på en sæson. De fleste fiskere langs åen er ofte åbne over for dine spørgsmål, og giver måske et enkelt tip. Den viden du vil få opbygget gennem dine fisketure skal omsættes til forhåbentlig flere fangster. 

Fluestangen var det rette valg denne dag

 Er du er villig til denne omstilling i dit fiskeri, vil helt sikkert påvirke dine fangster. Når du har fundet nogle metoder der virker og giver fisk, finder du ofte roen i dig selv. Hvilket kan påvirke dit fiskeri positivt! Der er ofte tale om, at du får ”hul på bylden”, og det er ofte set, at fiskere i denne situation rammer en god periode med flere fangster. Når det går allerbedst, kan det gå i stå igen. Det er nu du skal genfinde variationen i dit fiskeri, eller som tidligere nævnt tage et kig på www.karupaa.dk for at se om der er andre metoder som giver bedre muligheder for fangst.

Havørred fanget på spinner

Karup Å havørrederne kan blive store, rigtig store!

Hvert år fanges der drømme-havørreder omkring 10 kg. Store og stærke havørreder der fighter og bøjer din stang helt ned i korken. Drømmen om den store havørred kan blive til virkelighed. Men uanset størrelsen skal du være glad for din fangst. Størrelsen kan vi ikke selv bestemme, om havørreden er lille eller stor, så er de begge svære at fange. Så derfor skal du nyde hver en fangst, du gør dig langs åen.

Den første havørred jeg fik i år, var lidt over mindstemålet og fanget på orm(Catch & release). Det var årets første og dejligt at mærke hugget og ruskene ude i strømmen. Denne følelse, når fisken hugger, giver et sus gennem kroppen. Det er denne følelse man skal holde fast i, selvom der er tale om mindre fisk. For størrelsen bestemmer vi ikke selv!

Sensommer fisk fanget på orm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *